مولف آقای دکتر امیرآذرنیوار فوق تخصص غدد Endocrinology از آمریکا
دیابت
دیابت را بشناسیم و به نشانه های هشدار دهنده آن توجه کنیم
کاهش وزن
تشنگی زیاد
ضعف و بی حالی
تکرر ادرار
اگر نشانه های بالا در شما وجود دارد فورا به پزشک مراجعه نمائید .
عوارض بیماری دیابت
سکته قلبی ؛ سکته مغزی ؛ بیماری عروق محیطی ؛ رتینوپاتی دیابتی در چشم ؛ آب مروارید ؛ آب سیاه چشم ؛ زخم پای دیابتی ؛ نارسائی کلیه ؛ نوروپاتی دیابتی
تشخیص بیماری قند یا دیابت
بر اساس هریک از موارد زیر میباشد :
۱- قند خون ناشتا بیش از ۱۲۶ mg/dl
۲- قند خون غیرناشتا بیش از ۲۰۰ mg/dl
۳-هموگلوبین ای وان سی بیستر از ۶٫۵ درصد %Hb A1c>6.5
انسولین با هوش
انسولین باهوش (!) Smart Insulin
Phenyl Boronic Acid (PBA)-F-glargine insulin
حدود ۳ ماه قبل، یعنی در تاریخ ۲۲/۶/۹۸ یا September 13 2019
برای اولین بار در مقاله ای که در Advanced Therapeutics بصورت آنلاین منتشر گردید اعلام شد که:
در اثر ترکیب انسولین طولانی اثر گلارژین با فنیل بورانیک اسید انسولین جدیدی بوجود آمده که دارای ویژگی خاصی است: بدینترتیب که چنانچه قند خون بیمار نرمال و یا کمتر از ۱۰۰ mg/dl باشد، ۷۰٪ این انسولین بصورت غیرقابل جذب و در حالت ترکیب با فنیل بورانیک اسید در زیر پوست بیمار در محل تزریق باقی میماند و ففقط یک سوم آن جذب و وارد گردش خون بیمار میشود.
یعنی جذب این انسولین بستگی به میزان قند خون بیمار دارد، بدینترتیب که هر چقدر قند خون بیمار بالاتر از حد طبیعی ۱۰۰ باشد، انسولین گلارژین بیشتری جذب شده و قند خون را پایین می آورد ولی چنانچه قند خون نرمال و یا پائینتر از حد نرمال باشد، این انسولین وارد گردش خون نمیشود و در نتیجه میزان پایین افتادن قند خون یا هیپوگلیسمی بیماران حدود ۱۵ بار کمتر از انسولین های معمولی است!
از آنجاییکه این انسولین جدید مدت بیشتری در محل تزریق زیر پوست بیمار باقی میماند (حداکثر ۴۸ ساعت) در مقایسه با انسولین گلارژین معمولی که باید هر روز روزی یک یا دو بار تزریق شود، میتوان آنرا فقط هر ۲ روز یکبار زیر پوست بیمار تزریق کرد.
انسولین طولانی اثر گلارژین معمولی معروف است که کمتر از انسولین های سریع الاثر باعث هیپوگلیسمی میشود. اکنون، داشتن ترکیب جدید گلارژین با فنیل بورانیک اسید که باعث شده این انسولین فقط هنگامی عمل بکند که قند خون بالاتر از حد نرمال یا ۱۰۰ باشد، میتوان گفت که تقریبا این انسولین دیگر باعث هیپوگلیسمی شدید در بیماران قندی نمیشود و از این جهت به آن انسولین باهوش میگویند!
Long‐Lasting Designer Insulin with Glucose‐Dependent Solubility Markedly Reduces Risk of Hypoglycemia
Yibo Qiu , Rahul Agrawal , Diao Chen , Nan Zheng , Griffin Durupt , Jin Hwan Kim , Simon J. Fisher ,
First published: ۱۳ September 2019
https://doi.org/10.1002/adtp.201900128
البته بنظر میرسد که عصر جدیدی برای انسولین های انسانی تحت عنوان “انسولین های باهوش” آغاز شده است بدینترتیب که در اردیبهشت سال ۱۳۹۸ استاد مهندسی ژنتیک بنام Professor Zhen Gu در بخش مهندسی ژنتیک دانشگاهی که من دوره فوق تخصص غدد را در آن طی کرده بودم یعنی دانشگاه UCLA در لس آنجلس، در مقاله ای که در Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) به چاپ رساند اعلام کرد که انسولینی را طراحی کرده است که فقط در شرایط قند خون بالا با گیرنده خود برای حمل گلوکوز (قند خون) به داخل سلول ارتباط برقرار میکند. بدینترتیب چنانچه قند خون بیمار پائینتر از حد نرمال باشد، این انسولین فعالیتی ندارد و باعث پایین افتادن بیشتر قند خون یا هیپوگلیسمی نمیشود. پروفسور ژن جو انسولین باهوش اختراعی خود را i-insulin نام گذاری کرد که البته بمانند سایر انسولین های با هوش دیگر قبل از ورود به بازار باید وارد مرحله تحقیقات بالینی روی انسان بشود.